En af bistedets faste samarbejdspartnere er Roskilde E-Sport.

De vil meget gerne nå ud til flere, der kan få glæde af deres aktiviteter og deres klubhus. Klubben kan kontaktes direkte på: Tlf. 2521 9890, email: anders@roskilde-esport.dk

Vores frivillige, Kirsten, har været forbi E-sporthuset og interviewe de entusiastiske gamere:

E-sport, Casual Gaming, holder til på Bagtæppet 12, Musicon. Torsdage kl. 18-21.

Holdet udspringer af aktiviteter, der i starten blev holdt i forbindelse med blandt andet Bistedet. Første år blev holdet støttet økonomisk af Bistedet, så kontingentet kunne holdes nede for deltagerne. Nu koster det 35 kr. pr. mdr. for de faste medlemmer. Gæster er gratis de første par gange.

Tilhørsforholdet til Bistedet er nu, at medlemmerne er frivillige for fællesskabet og bidrager med det, de kan.

Holdet startede under corona. I ½ år spillede vi sammen på Discord til alt igen åbnede, fortæller de gamere, der er mødt op i dag.

På en alm. aften er de 9-12 personer. De deltager som frivillige. Det vil sige, de har påtaget sig forskellige opgaver for at skabe hygge. På dette hold er gaming ikke det eneste, de samles om. De passer på deres klubhus og holder af det sociale, de får sammen.

Praktiske opgaver på en aften kan f.eks. være nøglebærer, snackpusher, sætte spil op osv. I arbejdsweekender har alle trukket kabler, for at udvide faciliteterne i deres klubhus.

Steffen: ”Jeg kommer så vidt muligt i god tid. Låser op og slår alarmen fra. Jeg starter computerne op og opdaterer dem. Jeg er her hele aftenen til kl 21, så lukker vi ned og fylder i opvaskemaskinen. Her er hyggeligt og det er sjovt at være med”.

Steffen er kommet her siden oktober ´21.

Nogle kommer for at kigge på, hygge og spise med. De spiser sammen og hyggesnakker imens – om gaming, om klubben eller alt mellem himmel og jord. Anders – der er ansvarlig ”for verdens hyggeligste E-sportsklub”, som han kalder det, kommer som regel med maden. Dem, der spiser med, giver 25 kr. for maden. Anders er selv ivrig gamer med et stort hjerte, for at få medlemmer og gæster til at føle sig som en del af klubben.

I fælleskab aftales hvilke spil, de vil spille, men det er også muligt at game andre spil, hvis man hellere vil det. Det handler bare om at hygge sig sammen.

De fortæller: ”Vi har  en Discord-kanal, vi kan kommunikere på. – Hvornår, der er åbent; tilmelding til spisning; menúen. Der aftaler vi også at spille sammen hjemmefra. På discord holdt vi nytår `sammen`.”

”Vi tog til julemarked her på Musicon sammen”.

Nogle er mest med på holdet gennem Discord og kommer kun engang imellem om torsdagene, når energien lige er til det.

Kirsten spørger til værdier og atmosfære:

”Her er en afslappet stemning. Vi laver sjov. Hyggesnakker over maden i lang tid. Vi vil rigtig gerne have flere kvinder med på holdet, men det kan være svært at få dem med”.

 ”Vi er gode til at respektere hinandens grænser. Melde tilbage, hvis der er noget, der er for meget og løse det. Aldersmæssig er vi fra 21 til 40 år. De fleste i 30érne”.

Kirsten spørger, hvad det giver dem at være med på holdet:

”God mad; fællesskab; at komme ud; møde mennesker; få nye indtryk; bedre end at være hjemme; snakke på Discord i weekenden; at være en del af hinandens netværk.

Vi vil gerne bruge hinanden mere udenfor klubben henad vejen.”

De vil også gerne lave endnu et LAN-arrangement henvendt til Bistedets målgruppe, hvor man spiller hele weekenden. Og i arbejdsweekenderne, som de deltager i af egen lyst, ”bygger de ud”, så klubhuset også kommer til at rumme et hyggerum til filmaftner eller spil på konsol.”